Nakup

Kupiti ali najeti nepremičnino?

Ko iščete novo bivališče, je prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti najeti ali kupiti? Nakup se morda zdi privlačen, ker lahko ustvariti lastniški kapital, namesto najemnine pa plačujete kredit. Tukaj so tri osnovna vprašanja, na katera si morate odgovoriti, ko razmišljate o nakupu stanovanja ali hiše:

  • Kako dolgo nameravate ostati v istem kraju?
  • Kako velik dom si lahko finančno privoščite?
  • Kaj je trenutno na trgu?

V kolikor na trgu v trenutnem času ni doma, ki bi vam bil všeč, se verjentno ne splača vzeti nekaj, kjer ne boste zadovoljni živeti. Trenutni stanovanjski trg je eden najbolj konkurenčnih v zadnjih desetletjih, z rekordno visokimi cenami in rekordno nizko ponudbo stanovanjskih nepremičnin.

Nakup stanovanja, hiše ali parcele je lahko zelo stresen proces. Morda je to najdražji in čustveno nabit nakup v vašem življenju. Dom navadno kupujete skupaj z družino, zato je za odločitev o nakupu potrebno upoštevat ne le vaše mnenje, ampak mnenje vseh, ki bodo v tem domu bivali. Usklajevanje mnenj in različnih okusov je zelo zahteven proces. Pri odločitvi za nakup prihaja lahko do veliko nesoglasij in stresnih trenutkov. Svetujemo vam, da s pomočjo izkušenega nepremičninskega posrednika prihranite svoj čas in energijo raje preusmerite v področja za katera ste strokovno usposobljeni ali pa izkoristii prosti čas za bolj prijetne stvari. Posredniki smo namreč skozi prakso na terenu in stalnim strokovnim izobražeanjem vedno na tekočem in poznamo kako se stavrem “streže”. Smo “multipraktik” v svojem delovanju. Posredniki moramo namreč uporabljati različne veščine in znanja kot na primer veščine psihologov, pogajalcev, znanja arhitektov, gradbenikov, pravnikov…nepremičninsko področje je namreč zelo kompleksno, situacije v katerih se znajdejo stranke pa zelo drugačne ena od druge.

Posredniki predstavljamo nekakšen most med strankami, saj delujemo v korist vseh strank.