Posredovanje

Nakup in prodaja nepremičnine je ena izmed najpomembnejših odločitev v življenju posameznika, ki se odloči bodisi svojo nepremičnino, na katero je večkrat tudi čustveno navezan, prodati ali pa nepremičnino kupuje zaradi prostorske stiske, želji po menjavi okolja ali samo kot investicijo. Ne glede na sam namen prodaje oziroma nakupa nepremičnine, je to zahtevna in odgovorna odločitev, poleg tega sam proces prodaje terja strokovnost v vseh pogledih (v iskanju primernega kupca, v poplavi nepremičnin na trgu najti tisto “pravo”, v določitvi optimalne prodajne cene, pogajanjih za optiomalne prodajne pogoje, sami izpeljavi pravnega posla vse do primopredaje).

V naši nepremičninski družbi vam pomagamo, da bo skrbi čim manj oziroma težimo k temu, da sploh ne nastanejo. Vedno poskrbimo, da se sam proces prodaje oziroma nakupa nepremičnine zaključi v zadovoljstvo tako prodajalca kot kupca. Za vas vedno najdemo popolno rešitev, ne glede na to ali prodajate, kupujete ali najemate nepremičnino.

Smo gorenjska lokalna nepremičninska agencija (Radovljica – Begunje – Bled – Gorje – Bohinj - Pokljuka). Prav zaradi vsakodnevne vpetosti in poznavanja lokalnega prebivalstva in okolice, ima naša agencija veliko dodano vrednost. Veliko nepremičninskih poslov se namreč zgodi med znanci ob bežnem klepetu ali kavi. Prav tako pri nas na enem mestu dobite vso potrebno storitev za realizacijo vašega pravnega posla vezanega na nepremičnino.

Nudimo vam nepristransko posredovanje, strokoven pregled dejanskega in pravnega stanja nepremičnine, pravno svetovanje in strokovno izvedbo pravnih poslov vključno z zastopanjem pri Finančnem uradu.

S sodelovanjem vseh potrebnih deležnikov pri prodaji oziroma nakupu nepremičnine (to so predvsem cenilci nepremičnin, izdelovalci energetskih izkaznic, geometri, notarji, občina, upravna enota, zgodovisnki arhiv in drug) vam pomagamo čim hitreje urediti vse zahtevano za izpeljavo pravnega posla.

Na področju nepremičninskega posredovanja izpeljemo celoten postopek prodaje ali oddaje, ki vključuje zlasti naslednje bistvene storitve:

 •  Preverba pravnega in dejanskega stanja nepremičnine,
 • preverba obstoja gradbene dokumentacije (gradbeno in uporabno dovoljenje),
 • ogled nepremičnine na lokaciji,
 • priprava pogodbe o posredovanju pri prodaji/nakupu/najemu,
 • izdelava energetske izkaznice,
 • priprava nepremičnine za oglaševanje (fotografiranje, besedilo),
 • oglaševanje nepremičnine in druge tržne aktivnosti iskanja primernega kupca,
 • vodenje ogledov, sestanki, pogajanja s potencialnimi kupci,
 • sodelovanje in pridobivanje potrebne dokumentacije z vsemi deležniki (občina, upravna enota, direkcije, geometri, cenilci, …),
 •  priprava predpogodbe in kasneje pogodbe o prodaji/nakupu/najemu,
 • zastopanje na Finančnem uradu,
 • organizacija, sestava in izvedba primopredajnega zapisnika.

Ponujamo vam strokovne storitve ter si prizadevam ne le izpolniti vaša pričakovanja, ampak jih preseči ter zagotoviti, da je vaša izkušnja pri prodaju/nakupu/najmenu nepremičnine v vseh pogledih pozitivna.